Barbecue schoonmaken, winterklaar maken en opbergen

Barbecue schoonmaken, winterklaar maken en opbergen

Hoe kun je het beste jouw barbecue schoonmaken en winterklaar maken? Goed je barbecue schoonmaken voordat je hem opbergt voor de winter is geen luxe maar zorgt voor het behoud van je barbecue. Met deze tips doe je het snel én heel gemakkelijk en kun je, zodra het weer het toelaat, je barbecue meteen weer aansteken.

Maak je barbecue winterklaar! Lees hier tips voor het barbecue schoonmaken en opbergen voor de winter.

Met de winter voor de deur is het hoog tijd om je geliefde barbecue winterklaar te maken. Deze onderhoudsbeurt verdient je BBQ zodat hij in topconditie blijft en klaar is voor het volgende barbecue-seizoen. In dit artikel delen we enkele handige tips om je barbecue grondig schoon te maken en veilig op te bergen.

Barbecue Schoonmaken Begint Altijd Met een Grondige Roosterschoonmaak

Met deze ideale tip vermijd je een knoeiboel in je keuken. Laat het (RVS) rooster een nacht weken in GRILL WASH of GRILL WASH XL, verrijkt met een scheutje Easy Grill Cleaner Soap of een andere krachtige ontvetter. Hierdoor zal het vuil de volgende dag moeiteloos loskomen. Gebruik een speciale BBQ schuurspons of een driehoekige staalborstel (en eventueel een oude tandenborstel voor lastige plekjes) om het vuil effectief te verwijderen. Je zult verbaasd zijn over hoe je rooster opknapt, glanst en weer hygiënisch schoon wordt.

Kuip en Overige Onderdelen Grondig Reinigen

Het beste kun je je barbecue schoonmaken op een zonnige dag, zodat alles goed kan drogen. Verwijder eerst oude kolenresten uit de kuip en veeg de asresten weg. Maak de kuip van je BBQ grondig schoon met water en zeep (vergeet niet handschoenen en oude doeken te gebruiken, want dit kan een vieze klus zijn) of maak gebruik van een hogedrukreiniger. Zorg ervoor dat je barbecue écht goed droog is voordat je hem opbergt.

Extra Bescherming Tegen Roest?

Wil je extra bescherming tegen roest? Spray dan de binnenkant van je barbecue in met wat olie om roestvorming tijdens de natte wintermaanden te voorkomen.

Opbergen

Het ideaal is om je barbecue binnenshuis op te bergen, maar als dat niet mogelijk is, zorg dan voor een stevige hoes die jouw barbecue beschermt. Zorg er ook voor dat de hoes goed vastzit, vooral op winderige dagen. Zelfs kleine deuken in het emaille deksel of de kuip van de barbecue kunnen gaan roesten, en dat is onherstelbaar.

Toch zin ineens in een winter-barbecue?

En als je op een mooie winterdag plotseling zin toch krijgt in een barbecue, dan is je eerst je barbecue schoonmaken niet meer nodig.
Je kunt dan meteen het vuurtje opstoken en genieten van een heerlijke najaars-, winter- of vroege voorjaars-barbecue.

Kortom, maak je barbecue winterklaar en geniet er meteen weer van wanneer het tijd is voor jouw 1e barbecue-avontuur.

Tip: er zijn ook complete schoonmaaksets waarmee je meteen alles (voordelig) in huis hebt. Ook leuk als cadeau voor de man die "alles al heeft"

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.