Een BBQ rooster schoonmaken is het stomste klusje wat er is

  • Geplaatst op
  • Door MARBER PRODUCTS
  • 0
Een BBQ rooster schoonmaken is het stomste klusje wat er is

Het meest vervelendste klusje van de zomer: het BBQ rooster schoonmaken. Herken jij dit? Het zonnetje is er weer, je kunt lekker buiten zitten en natuurlijk ook heerlijk buiten eten! Wat betekent dat? Inderdaad: de BBQ kan weer aan! Maar hoe had je hem vorig jaar ook al weer weggezet?

Het meest vervelendste klusje: het BBQ rooster schoonmaken

Het meest gevreesde klusje voor of na een gezellige barbecue: het schoonmaken van het BBQ-rooster.
Het is verleidelijk om dit klusje uit te stellen, vooral als je nog nageniet met vrienden of familie. Maar de realiteit slaat toe bij je volgende BBQ, en daar sta je dan met een vies rooster en ongeduldig wachtend vlees.

Waarom is een Schoon BBQ-rooster Belangrijk? Een ongereinigd rooster kan schimmelvorming veroorzaken, en dat is wel het laatste wat je wilt bij je smakelijke gegrilde gerechten. Resten van de vorige BBQ maken de smaken van je nieuwe BBQ niet beter.... En... er kunnen haartjes van de staalborstel achterblijven op het rooster. Als die in je vlees komen en gegeten worden, dan is de schade niet te overzien...

De Ouderwetse Aanpak: Het gebruik van een afwasborstel of schuursponsje is niet alleen vies en tijdrovend, maar het levert vaak ook een onbevredigend resultaat op. Ook je BBQ rooster schoonmaken in de vaatwasser, wat overigens wordt afgeraden en niet altijd past, heeft nooit het gewenste effect.
Het in de gootsteen laten weken leidt vaak tot een rommelige situatie, want het past niet, je kunt hem niet lekker laten weken en bij het schoonmaken zitten de spetters overal in je keuken.

De Oplossing: MARBER GRILL WASH! In onze zoektocht naar de ultieme oplossing ontstond de MARBER GRILL WASH. Een handige bak waarin je BBQ-rooster wél past. Reinig op twee manieren: laat het rooster weken met water en reinigingsmiddel, of spuit ontvetter en laat het intrekken. Bekijk de eenvoudige werking in deze video van De Poetsprins die ook enthousiast is over deze uitvinding.

 

Andere Handige Tips van BBQ Experts:

  • Gebruik oude kolen: Steek ze aan, laat ze heet worden en houd het rooster erboven. Reinig met staalwol na een half uur.
  • Krantmethode: Draai het rooster in een natte krant, en de volgende dag is schoonmaken een fluitje van een cent.
  • Citroenmethode: Wrijf het rooster in met citroen voor het bakken en na het bakken. Voorkomt kleven en maakt het schoonmaken gemakkelijker.
  • Vuilniszaktruc: Stop het rooster in een vuilniszak met afwasmiddel en kokend water. De volgende dag eenvoudig schoonmaken.
  • Grasreiniging: Leg het rooster na het barbecueën in nat gras. De volgende dag veeg je het vuil er zo af. Let op: niet iedereen heeft gras, en het kan het gras beschadigen.

Conclusie: Er zijn talloze trucjes, maar de MARBER GRILL WASH biedt de meest effectieve en eenvoudige oplossing. Ben je op zoek naar een cadeau voor een BBQ-liefhebber? De GRILL WASH is de ideale cadeautip voor een schoon en gezellig BBQ-seizoen!

Meer artikelen lezen die hierover geschreven zijn?

  • lees hier wat Danielle van de Vlag van Lifestyle Magazine Puur van Geluk van dit klusje vindt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.