Een BBQ rooster schoonmaken is het stomste klusje wat er is

  • Geplaatst op
  • Door MARBER PRODUCTS
  • 0
Een BBQ rooster schoonmaken is het stomste klusje wat er is

Het meest vervelendste klusje van de zomer: het BBQ rooster schoonmaken. Herken jij dit? Het zonnetje is er weer, je kunt lekker buiten zitten en natuurlijk ook heerlijk buiten eten! Wat betekent dat? Inderdaad: de BBQ kan weer aan! Maar hoe had je hem vorig jaar ook al weer weggezet?

Het meest vervelendste klusje van de zomer: het BBQ rooster schoonmaken

Uitgangspunt is natuurlijk, dat je de grill na gebruik en als hij nog warm is direct zou moeten schoonmaken, want dan is het BBQ rooster nog warm en gaat het vuil er makkelijker af. Maar ja wie doet dat nou meteen? En zeker niet als je met je gezin of vrienden gezellig zit te na te tafelen.

 

Gevolg: Je laat het zitten. De volgende keer til je het deksel op en oeps...... nu moet je dus eerst jouw BBQ rooster schoonmaken voor je kunt gaan BBQ-en en het vlees lag al klaar op de schaal want je was het totaal vergeten.....


Waarom is het belangrijk om je barbecuerooster goed schoon te houden? Wanneer je je rooster niet schoonhoudt kan er op het rooster schimmelvorming ontstaan. Daar wil je echt je vlees en groenten niet op leggen.

 

Een BBQ rooster schoonmaken op de `ouderwetse` manier

Heb je al eens geprobeerd het aangekoekte vet en de verbrande vleesresten met een afwasborstel of schuursponsje van je barbecuerooster te verwijderen? Dat is echt een vieze, tijdrovende en vervelende klus, die je liever aan een ander overlaat. Ook je BBQ rooster schoonmaken in de vaatwasser, wat overigens wordt afgeraden en niet altijd past, heeft nooit het gewenste effect.
En het lukt ook niet om het in je gootsteen te laten weken, want dat past niet. Kortom , het geeft ontzettend veel rommel, je bent er lang mee bezig en het eindresultaat is nou ook niet om over naar huis te schrijven.

 

Dat kan gelukkig anders en veel beter!

 

Jouw BBQ rooster schoonmaken met de MARBER GRILL WASH

Nou dat dachten wij dus ook aan het einde van de zomer van 2019! Overal op internet gezocht naar DE tip die zou leiden naar het eenvoudig schoonmaken van een barbecuerooster met het beste resultaat. Je raadt het al, we hebben veel manieren gevonden, maar geen die voldeed aan al onze wensen.

 

En zo ontstond het idee van de MARBER GRILL WASH!

De MARBER GRILL WASH is een bak waarin je barbecuerooster wèl past. Je kunt vervolgens je grill op 2 manieren reinigen:

1. Leg het afgekoelde rooster in de GRILL WASH, doe er water en een schoonmaakmiddel bij en laat het vervolgens een tijdje weken. Daarna is het vuil op een eenvoudige manier te verwijderen.


2. Leg het afgekoelde rooster in de GRILL WASH, spuit er wat ontvetter op. Laat deze zo lang als nodig is intrekken. Daarna is het vuil op een eenvoudige manier te verwijderen.

Bekijk hier de video van De Poetsprins die de GRILL WASH testte; zo makkelijk is het dus!

 

 

Overigens zijn er nog andere tips, die we van een aantal BBQ experts hebben meegekregen.

 

BBQ rooster schoonmaken met oude kolen

Een van de andere manieren is het gebruik van oude kolen. Steek deze aan, laat deze een tijd heet worden en hang het barbecuerooster er boven. Haal na een half uur het rooster van de BBQ af en ga er dan met een stuk staalwol overheen. Dit is zeker effectief, maar blijft een vies klusje waar de gemiddelde huis BBQ chef geen geduld voor heeft.

 

BBQ rooster schoonmaken met een krant

Na het grillen draai je het rooster in een krant. Maak de krant nat en de volgende dag kun je het rooster met een gewoon keukenpapiertje schoonmaken.

 

BBQ rooster schoonmaken met citroen

Neem voor het bakken een halve citroen en wrijf hiermee het rooster in. Wrijf met een stalen borstel het rooster schoon. Ga hierna nogmaals met de citroen over het rooster. Hierdoor zal het vlees niet aan het rooster kleven. Na het bakken doe je weer hetzelfde en je rooster is klaar voor de volgende BBQ.

 

BBQ rooster schoonmaken in een vuilniszak

Het barbecuerooster kun je ook schoonmaken door het in een vuilniszak te stoppen. Legt de zak plat op de grond, doe er wat afwasmiddel of biotex in en giet er een ketel kokend water bij. Bind de zak dicht, laat een nacht liggen en de andere dag maak je het rooster met een borstel moeiteloos schoon.

BBQ Rooster schoonmaken

BBQ rooster schoonmaken in het gras

Na het barbecueën gewoon het barbecuerooster in nat gras leggen. De volgende dag kan je het vuil er met keukenpapier afhalen. Nadeel is wel dat niet iedereen gras heeft en dat het gras ook beschadigd kan worden.


Tot nu dan!

Zoals je kunt lezen zijn er veel mensen bezig geweest om iets te vinden waarmee ze makkelijk en effectief een BBQ rooster kunnen schoonmaken. Het feit dat er zoveel trucjes en manieren zijn blijkt wel dat er nog veel mensen zijn op zoek naar de beste en meest eenvoudige manier! Wij bieden die nu in de vorm van de MARBER GRILL WASH.Want de MARBER GRILL WASH is de oplossing voor het eenvoudig schoonmaken van je BBQ rooster. Heb je nog vragen over hoe de GRILL WASH precies werkt bekijk dan onze gebruiksaanwijzing of de video.

 

Heb je een verjaardag en geen cadeautip en heeft de jarige een BBQ met een rooster van max 49 cm en een hekel aan BBQ schoonmaken? Dan is dit de ideale cadeautip!

Meer artikelen lezen die hierover geschreven zijn?

  • lees hier wat Danielle van de Vlag van Lifestyle Magazine Puur van Geluk van dit klusje vindt.


Happy outdoor living!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.