Kies eens voor een winter BBQ!

  • Geplaatst op
  • Door Edwin Bruinooge
  • 0
Kies eens voor een winter BBQ!

Veel mensen barebecuën alleen in de zomer maar hoe leuk is het om lekker met je winterjas aan buiten te barbecuën met een goede vriend of vriendin met een lekker warm Glühweintje erbij : de winter BBQ. Lekker en gezellig. Lees er alles over in onze blog. Dus muts op en BBQ aan!

Een winter BBQ voor de oermens en de moderne chef

Wees eens eerlijk, ben je een typische mooi-weer chef? Iemand die het heerlijk vindt om uitgebreid te grillen, te barbecueën en buiten te eten, zolang de temperatuur maar aangenaam is en het zonnetje romantisch ondergaat? Of haal je net zoals de Cro-Magons en de Neanderthalers alles uit het leven? Maak je ook een goed stuk vlees klaar als ze in Friesland in de startblokken staan voor eindelijk weer een Elfstedentocht? Dat dachten wij wel; jij bent geschikt voor een echte winter BBQ.


Richt je terras in voor een winter BBQ

Modern en verwend als we zijn willen we wel voldoende licht en warmte als we buiten gaan barbecueën. In de wintermaanden valt de avond snel in en daalt de temperatuur 's avonds sneller richting onaangename waarden. Goed aangekleed, met vuurkorven of terrasverwarming om het behaaglijk te houden, trotseren wij, met veel plezier, de elementen. Een echte chef zorgt voor goede werkverlichting en dat kan buiten uiteraard ook. Zorg dat je barbecue goed verlicht is, zodat je het verschil kunt zien tussen well done, medium of rauw gegrild vlees. Kies voor een dikwandige barbecue, zet hem uit de wind maar zorg er wel voor dat de rook niet je terras overspoelt.


Wat serveren we op een winter BBQ?

Ga je alleen voor vlees en vis of ben je verstandig en geniet je ook van gegrilde groentes? Gegrilde paprika's, schijven gegrilde knolselderij en typisch winterse gepofte kastanjes zijn uitstekende bijgerechten voor de koudere avonden. Glühwein, mits niet al té zoet, past erg goed bij de meeste vleesgerechten. Je hebt misschien de neiging om bij een winter BBQ te denken aan wildgerechten. Wij gaan je dit zeker niet afraden, maar hou er wel rekening mee dat wild barbecueën niet voor iedereen is weggelegd. Het vlees heeft de neiging snel uit te drogen. Langzaam garen, in aluminiumfolie op een hoger geplaatst barbecuerooster, geeft je een resultaat om je vingers bij af te likken.
Een winter BBQ leent zich natuurlijk ook goed voor een lekker langzaam gegaard stoofpotje, pulled pork of buikspek.

Top: snel last van koude handen? Koop dan een paar speciale BBQ handschoenen die tegen hitte kunnen.


Rooster schoonmaken na de winter BBQ - een vervelende klus?

Doe je dit, dan moet je helaas wel elke dag je barbecue schoonmaken. Vooral het reinigen van het rooster wordt door velen als een vervelend klusje gezien. Dit is niet nodig. Het kan snel en grondig met de handige MARBER GRILL WASH (voor roosters tot 49 cm) of de GRILL WASH XL (voor roosters tot 60 cm) . Dat vieze en aangekoekte rooster waar je normaal flink op staat te boenen, maak je zo weer brandschoon, met minimale inspanning. Je laat hem namelijk eerst lekker een nachtje weken en daarna gaat vuil en vet er gemakkelijk af. Je kunt hem online bestellen en als je ziet hoe makkelijk schoonmaken gaat, dan heb je bij deze ook een leuk verjaardagscadeau voor je vrienden gevonden. Laat het maar vriezen en sneeuwen; jij gaat culinair genieten met "easy cleaning" als toetje ;-).

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.