Kies eens voor een winter BBQ!

  • Geplaatst op
  • Door Edwin Bruinooge
  • 0
Kies eens voor een winter BBQ!

De meeste mensen barebecuën alleen in de zomer maar hoe leuk is het om lekker met je winterjas aan buiten te barbecuën met een goede vriend of vriendin met een lekker warm Glühweintje erbij.
En dat is natuurlijk ook helemaal Corona proof.

Een winter BBQ voor de oermens en de moderne chef

Wees eens eerlijk, ben je een typische mooi-weerchef? Iemand die het heerlijk vindt om uitgebreid te grillen, te barbecueën en buiten te eten, zolang de temperatuur maar aangenaam is en het zonnetje romantisch ondergaat? Of haal je net zoals de Cro-Magons en de Neanderthalers alles uit het leven? Maak je ook een goed stuk vlees klaar als ze in Friesland in de startblokken staan voor eindelijk weer een Elfstedentocht? Dat dachten wij wel; jij bent geschikt voor een echte winter BBQ.

Richt je terras in voor een winter BBQ

Modern en verwend als we zijn willen we wel voldoende licht en warmte als we buiten gaan barbecueën. In de wintermaanden valt de avond snel in en daalt de temperatuur 's avonds sneller richting onaangename waarden. Goed aangekleed, met vuurkorven of terrasverwarming om het behaaglijk te houden, trotseren wij, met veel plezier, de elementen. Een echte chef zorgt voor goede werkverlichting en dat kan buiten uiteraard ook. Zorg dat je barbecue goed verlicht is, zodat je het verschil kunt zien tussen well done, medium of rauw gegrild vlees. Kies voor een dikwandige barbecue, zet hem uit de wind maar zorg er wel voor dat de rook niet je terras overspoelt.

Wat gaan we serveren?

Ga je alleen voor vlees en vis of ben je verstandig en geniet je ook van gegrilde groentes? Gegrilde paprika's, schijven gegrilde knolselderij en typisch winterse gepofte kastanjes zijn uitstekende bijgerechten voor de koudere avonden. Glühwein, mits niet al té zoet, past erg goed bij de meeste vleesgerechten. Je hebt misschien de neiging om bij een winter BBQ te denken aan wildgerechten. Wij gaan je dit zeker niet afraden, maar hou er wel rekening mee dat wild barbecueën niet voor iedereen is weggelegd. Het vlees heeft de neiging snel uit te drogen. Langzaam garen, in aluminiumfolie op een hoger geplaatst barbecuerooster, geeft je een resultaat om je vingers bij af te likken.

Een winter BBQ moet wél veilig zijn

Een winter BBQ is extra gezellig als je veel mensen kunt uitnodigen. Helaas heeft Corona het nodige roet in het eten gegooid. Buiten eten is heerlijk, maar niet als je gasten een week later met coronaverschijnselen het ziekenhuis in moeten. Laat je niet voor één gat vangen en organiseer je barbecue over meerdere dagen, met minder mensen per keer. Zo hou je het veilig, terwijl je niet aan gezelligheid in hoeft te boeten.

Rooster schoonmaken - een vervelende klus?

Doe je dit, dan moet je helaas wel elke dag je barbecue schoonmaken. Vooral het reinigen van het rooster wordt door velen als een vervelend klusje gezien. Dit is niet nodig. Het kan snel en grondig met de handige MARBER GRILL WASH. Dat vieze en aangekoekte rooster waar je normaal flink op staat te boenen, maak je zo weer brandschoon, met minimale inspanning. Je laat hem  namelijk eerst lekker een nachtje weken en daarna gaat vuil en vet er gemakkelijk af. Je kunt hem online bestellen en als je ziet hoe makkelijk schoonmaken gaat, dan heb je bij deze ook een leuk verjaardagscadeau voor je vrienden gevonden. Laat het maar vriezen en sneeuwen; jij gaat culinair genieten met "easy cleaning" als toetje ;-).

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.